Over de workshop: "Werkdruk"

“Werkdruk komt doordat de werkgever teveel werk vraagt” zeggen werknemers.

“Werkdruk komt doordat de werknemer teveel wil in zijn vrije tijd” zeggen werkgevers.

Bijna alles wat over werkdruk beweerd wordt, is waar. Daarom lijkt de aanpak ervan soms lastig. Tijdens deze interactieve workshop helpt Roos Schelvis (TNO) u aan het antwoord op de volgende vragen:

  1. Wat is werkdruk?
  2. Wat zijn oorzaken en gevolgen van werkdruk?
  3. Wat zijn oplossingen voor werkdruk?

U gaat naar huis met concrete handvatten voor de aanpak van werkdruk binnen uw eigen organisatie, gebaseerd op de Werkdruk Wegwijzer.

Over de spreker:

"Stress is niets meer dan een sociaal aanvaarde vorm van geestelijke ziekte" aldus de Amerikaanse psychotherapeut Richard Carlson. Er zit een kern van waarheid in deze boude uitspraak volgens Roos Schelvis van TNO. In haar werk als onderzoeker bij TNO streeft ze ernaar om werkstress 'onaanvaardbaar' te maken voor werkgevers, werknemers, de sociale partners en beleidsmakers. Bijvoorbeeld door workshops te geven over de visie van TNO op werkdruk.

Haar projectwerk varieert van het ontwikkelen van een definitie voor 'Werkdruk' met de sociale partners, tot het ontwerpen van een agressie preventie-instrument dat de primaire organisatorische processen veiliger maakt, tot het evalueren van een interventie op gelukkig en gezond werken voor medewerkers in het beroepsonderwijs. Voor laatstgenoemd project is Roos als promovendus verbonden aan het VUmc en de Universiteit Twente. In al haar projecten brengt zij een flinke dosis enthousiasme in, gecombineerd met hands on pragmatisme, creativiteit en wetenschappelijk onderbouwde kennis.

LVV Tweets

  1. @Jonathan Zeijl Ik hoop het, maar kan geen kwaad om hier meer aandacht voor te geven. Ik leef en werk, als op het oog 7 vinkjes man… https://t.co/6ZkCqLpapC
  2. @Jonathan Zeijl Eindelijk onder het gehoor van Joriene Beks. #lvvcongres #vertrouwenspersoon https://t.co/fOIk9mpBFk
  3. @Renze Klamer RT @jezeijl: Present! @lvv_online Een dag ons beroep verdiepen en 450 vertrouwenspersonen ontmoeten. Met dagvoorzitter @renzeklamer #lvvco…